Gå til indhold

Portræt: Edwin Ortiz, Jr.

I 2019 lancerede vi BLS x 888 kollektionen i samarbejde med Kesi. Kollektionen blev udsolgt på rekordtid, og var en hyldest til New York – byen med den største indflydelse på streetwear verden over.

Til fotoshootet slog vi os sammen med Edwin Ortiz, Jr., som Besnik blev præsenteret for af sin barndomsven Emil Boye.

Edwin er fotograf og dokumentarist fra Bronx med puertoricanske rødder. Til vores SS23 Members Club-kollektion er vi gået sammen med ham igen.

I den forbindelse, har vi stillet ham en række spørgsmål.

Du arbejdede sammen med os for vores Kesi-kollektion.
Hvad betød det for dig?
”Det var første gang, jeg optog en kampagne på film. Da I bad mig om at fotografere kampagnen, prøvede jeg at skifte fra digital fotografering til filmfotografering.
Jeg blev forelsket i filmfotografering, da jeg allerede havde godt gang i min karriere med digital fotografering.
Jeg vidste, at det var det, jeg ville gøre i virkeligheden, og BLS gav mig den første mulighed for at optage noget væsentligt på film.
Ironisk nok var det min første filmoptagelse, det var også min første kampagne og første internationale eksponering i min karriere.
At se billederne i København var et vigtigt omdrejningspunkt i min karriere. Kort efter begyndte jeg udelukkende at optage på film."

Hvordan var det både at skyde og instruere kampagnen?
"At instruere Kesi-samarbejdet var fedt. Gennem mit liv i New York City, har jeg fundet så mange forskellige destinationer, jeg har ønsket at brug, så da BLS gav mig grønt lys til at gøre alt, hvad jeg ville, fik jeg endelig optaget nogle af disse steder. Det var som at være turguide for holdet. Vi brugte endda én af de ikoniske isbiler, hvor ejeren stod i, men han synes bare det var sjovt."

Siden vores kampagne i 2018 er der sket mange ting. Kan du fortælle os nogle af dine mest betydningsfulde bedrifter?
"Siden vores sidste shoot har jeg opnået nogle store ting. Jeg havde for eksempel nogle billboards på Times Square til et shoot, jeg lavede med KidSuper.
Jeg havde også en udstilling i MoMA PS1. Når det er sagt, er jeg ikke meget for at tale om præstationer. Det vil jeg vente med, til jeg er færdig. Så kan jeg reflektere. Lige nu holder jeg næsen i sporet og fokuserer bare på at blive bedre.
En dag får jeg Pulitzer-prisen for filmfotografering. Det er mit mål. Når det er sket, så taler jeg om præstationer."

Hvad ville den perfekte beliggenhed for en BLS-butik i NYC være
"Uptown. Men jeg er fra the Bronx, så jeg er nok delvist forudindtaget."

Hvordan er den bedste måde at ramme NYC’s ungdom for BLS som brand?
"Den bedste måde at nå ud til de unge i NYC er at give dem plads. Der er så utroligt meget talent her i NYC, og nogle gange skal de bare have ros og et prej i den rigtige retning af nogle mennesker, der bare ønsker at se dem vinde. Det gavner også kulturen."

Følg Edwin her.

Kurv

Din kurv er i øjeblikket tom.

Start shopping

Vælg produkt